kontakt@japanresa.se

031 – 40 80 90   Mån – Fre   11:00 to 15:00

JTB GMT

Auktoriserad Travel Agent

Sök
Stäng denna sökruta.

Krav & fakta

Visum till Japan

Vilket visum behöver jag?

Japan är ett fascinerande land med en rik kultur, imponerande teknologi och en vacker natur. Om du är en svensk medborgare som planerar att besöka Japan, måste du vara medveten om visumkraven och andra viktiga detaljer för att göra din resa smidig och problemfri. Nedan hittar du en översikt över information och fakta om visum till Japan för svenska medborgare.

Olika Japan Visum

Visumfria uppehåll: Svenska medborgare kan vistas i Japan utan visum i upp till 90 dagar för turiständamål, affärsbesök eller besök hos vänner och släktingar. Detta visum får man automatiskt när man landar och är inget man behöver ansöka om i förväg.

Arbete och längre vistelser: Om du planerar att arbeta, studera eller bo i Japan under en längre tid, måste du ansöka om det lämpliga visumet på en japansk ambassad eller konsulat i Sverige. Det finns olika visumtyper för olika ändamål, inklusive arbetsvisum, studentvisum och permanenta visum.

kvinna tempel

Japan Rail Pass visum

Japan Rail Pass är ett populärt resevisum som endast gäller för resenärer med Temporary Visitor Visa. Det ger utländska besökare på temporära visum obegränsad åtkomst till Japans omfattande järnvägsnät, och innebär att du kan utforska landet med tåg, inklusive de berömda Shinkansen-snabbtågen. Japan Rail Pass ger en kostnadseffektiv och bekväm lösning för att uppleva Japans mångfaldiga kultur och landskap genom obegränsade tågresor under en förutbestämd tidsperiod.

Resenärer som reser på annat visum än Temporary Visitor kan inte köpa eller nyttja ett JR Pass / Japan Rail Pass.

barn i kimono

Visumtyper för Japan

Japan erbjuder olika visumtyper beroende på ditt ändamål att besöka landet. Här är några av de vanligaste visumtyperna:

Turistvisum: För korta vistelser upp till 90 dagar.

Arbetsvisum: För utländska arbetstagare som ska anställas i Japan.

Studentvisum: För dem som vill studera i Japan.

Permanent visum: För dem som har för avsikt att bo permanent i Japan.

Affärsvisum: För affärsbesök och möten med japanska samarbetspartners.

Dubbelkolla uppgifter

Det är viktigt att vara noggrann och förberedd när du ansöker om ett visum för Japan. Genom att följa de nödvändiga stegen och riktlinjerna kan du förvandla din drömresa till Japan till verklighet och njuta av allt detta fantastiska land har att erbjuda.

Ansökningsprocessen

Om du behöver ansöka om ett visum för Japan, måste du besöka den japanska ambassaden eller konsulatet i Sverige. Här är några steg att följa:

Samla nödvändiga dokument: Du måste förbereda de nödvändiga dokumenten, inklusive din passkopia, visumansökningsblankett, passfoto, reseplan, och eventuella ytterligare dokument som krävs enligt ditt visumändamål.

Ansökningsprocess: Lämna in din ansökan personligen eller via en auktoriserad representant vid den japanska ambassaden eller konsulatet. Du kan även behöva betala en ansökningsavgift.

Visumbehandlingstid: Visumbehandlingen tar vanligtvis några arbetsdagar, men det är bäst att ansöka i förväg för att undvika onödiga fördröjningar.

Ansökningsbesked: När din ansökan är godkänd eller avslagen kommer du att meddelas om resultatet. Om du beviljas ett visum måste du hämta det personligen vid den japanska ambassaden eller konsulatet.

Alla våra resor kan anpassas

Våra resepaket är inte färdiga utan skräddarsys efter era önskemål. Vi ser till att bara boka in aktiviteter ni uppskattar, restauranger som lockar och sevärdheter av intresse.