kontakt@japanresa.se

031 – 40 80 90   Mån – Fre   11:00 to 15:00

JTB GMT

Auktoriserad Travel Agent

Sök
Stäng denna sökruta.

Jämför lite olika

Prisnivåer & priser

Är en lägre budget negativt?

Absolut inte! Att resa runt i Japan på en lägre budget och bo på kapselhotell kan vara en av de mest spännande upplevelserna för en äventyrlig resenär. För det första, kapselhotellen själva är en unik del av den japanska kulturen. Även om de kan tyckas små, är de oftast utrustade med alla nödvändigheter och erbjuder en tyst, privat atmosfär för en god natts sömn. Detta koncept med kompakt boende är både funktionellt och kostnadseffektivt, vilket ger resenärer möjlighet att spara pengar för andra äventyr.

Att resa på en lägre budget tvingar också resenären att upptäcka lite okända men oftast väldigt mysiga områden, äta på lokala hak där invånarna äter, och uppleva den autentiska kulturen istället för de mer kommersiella turistfällorna. Japan har en otrolig mångfald av platser att utforska, från tempel och trädgårdar till lokala marknader och festivaler. Genom att resa på en stramare budget blir resan mer om att fördjupa sig i den japanska kulturen och uppskatta de små detaljerna, vilket kan göra upplevelsen mycket rikare och mer minnesvärd.

1. Priskillnad på boende

Poddar kapselhotell

Billigast

Kapselhotell

Kapsellhotell i Japan erbjuder en unik och ekonomisk boendelösning för resenärer som är ute efter ett prisvärt alternativ. Dessa hotell, som ursprungligen skapades för affärsfolk som behövde en plats att vila, har blivit populära bland turister tack vare deras kostnadseffektivitet.

Varje “kapsel” är i grunden en liten sovplats, oftast utrustad med säng, ljus, ventilation och ibland även en liten TV. Medan utrymmet är begränsat, erbjuder det integritet och komfort till en bråkdel av kostnaden för traditionella hotellrum. Kapsellhotell ger också ofta tillgång till gemensamma utrymmen som badrum, dusch och lounge, vilket gör det till ett smart val för budgetmedvetna resenärer.

Entre APA Hotel

Prisvärt

Budgethotell

Budgethotell i Japan, som APA Hotel, är kända för att erbjuda rena, funktionella och kompakta rum till rimliga priser. Trots att rummen ofta är mindre än vad västerländska resenärer kanske är vana vid, är de noggrant utformade för att maximera utrymmet och erbjuda all nödvändig komfort.

En stor fördel med att bo på dessa hotell är att de ofta är belägna i lokala områden, vilket ger resenärer en chans att uppleva en mer autentisk sida av Japan. Dessutom, eftersom dessa hotell riktar sig till både affärsfolk och turister, kan gästerna förvänta sig moderna bekvämligheter och höga standarder på renlighet. Detta gör budgethotellen till ett utmärkt val för dem som vill bo centralt och uppleva den lokala atmosfären utan att bryta banken.

Lyxhotellrum

5-stjärnigt

Lyxhotell

Att bo femstjärnigt i Japan är att uppleva den ultimata kombinationen av lyx, komfort och exceptionell gästfrihet. Japans femstjärniga hotell är ofta belägna i landets hjärta, med panoramautsikt över stadslandskap eller natursköna områden. Interiören kombinerar modern design med traditionella japanska inslag. Gästerna kan förvänta sig rum med högteknologiska bekvämligheter, utsökta matupplevelser i toppklassiga restauranger, och ofta tillgång till spa-anläggningar. Personalens omsorgsfulla uppmärksamhet på detaljer och dedikation till service gör vistelsen oförglömlig.

Ryokan stolar

Kulturellt & dyrare

Bo i Ryokan

Att bo på en ryokan i Japan är en djupt kulturell upplevelse som transporterar gäster till landets rika historia. En ryokan är ett traditionellt japanskt värdshus, där gästerna får uppleva den äkta japanska gästfriheten. Rummen har ofta tatamimattor, futonsängar och skjutdörrar av papper. Många ryokaner erbjuder även onsen (varma källbad) vilket ger en avkopplande atmosfär. Att bo på en ryokan ger en genuin inblick i den traditionella japanska livsstilen och är ofta höjdpunkten i mångas Japanresa. Oftast serveras mycket mat från havet vilket kan vara bra att känna till.

Onsenområde

Lyx och exklusivt

Bo på Onsen

Att bo på ett onsen hotell i Japan är en lyxig och helande upplevelse. Onsen-hotell, ofta belägna nära naturliga varma källor, lägger stor vikt vid avkoppling och förnyelse. Gästerna får inte bara njuta av de terapeutiska egenskaperna hos de mineralrika varma baden, utan också av den stillhet och skönhet som omger dessa anläggningar.

Traditionellt sett har dessa hotell rum med utsikt över natursköna landskap, och de serverar utsökta japanska rätter tillagade med lokala ingredienser. Att bo på ett onsen hotell är en djupt förankrad japansk tradition som kombinerar natur, avkoppling och kultur på bästa sätt.

Tatueringar brukar inte vara tillåtet och de flesta boenden har separata spa för män och kvinnor. Det finns dock de som gör undantag.

Våra andra varumärken

2. Priskillnad på resandet

Flygplan mat

Flygbiljetter

Biljettyp och klass

När man flyger till Japan kan upplevelsen skilja sig markant beroende på vilken biljettklass man väljer.

Economy: Det mest prisvärda alternativet, men med begränsat benutrymme och standardförmåner. Måltider och underhållning ingår oftast.

Economy Premium: Erbjuder mer benutrymme än vanlig ekonomiklass, förbättrade måltider och ofta prioriterad incheckning och ombordstigning.

Business: En lyxigare upplevelse med betydligt större säten som ofta kan förvandlas till fullständiga sängar, gourmetmåltider, tillgång till lounger och förstklassig service.

Första klass: Den mest exklusiva flygupplevelsen. Här får passagerarna njuta av privata kabiner eller sviter, exceptionell mat och dryck, personlig service och tillgång till de bästa flygplatsloungerna. Ett ultimat sätt att resa i komfort och stil.

Shinkansen tåg

Sparsamt resande

Avstånd och antal städer

Att resa mellan många städer i Japan med Shinkansen, det berömda snabbtåget, kan snabbt bli kostsamt. Biljettpriserna baseras på sträckans längd och tågtyp. Om man planerar flera längre resor under en kort period kan priset snabbt sticka iväg. För att maximera sina besparingar kan turister överväga ett JR Rail Pass, vilket ger obegränsad åkning på de flesta Shinkansen-tåg under en bestämd tidsperiod och ofta lönar sig redan efter några resor.

Narita flygplats

Snabbt men dyrt

Inrikesflyg i Japan

Inrikesflyg i Japan erbjuder snabbhet och effektivitet när det gäller att täcka långa avstånd mellan städer. De kan avsevärt minska restiden jämfört med andra transportmedel. Dock tenderar flygbiljetterna att vara dyrare än tågresor, särskilt om man jämför med kostnadseffektiva alternativ som JR Pass. Även om flyg kan vara tidsbesparande, föredrar många resenärer tåg för deras bekvämlighet, flexibilitet, landskapet och det bättre prisvärdet.

JR pass flygi

Spara pengar

Med eller utan JR Pass

JR Pass, eller Japan Rail Pass, är en ovärderlig biljett för resenärer som planerar att utforska flera regioner i Japan. Ekonomiskt sett kan passet vara mycket fördelaktigt, särskilt för den som tänker göra flera långdistansresor med tåg. Efter bara några resor med Shinkansen eller andra JR-tåg, har passet ofta redan betalat för sig självt.

Dessutom ger det obegränsad flexibilitet, vilket tillåter resenärer att spontant besöka nya destinationer utan extra kostnad om man hittar något man vill besöka spontant. Den bekvämligheten, kombinerat med snabba och pålitliga JR-tjänster, gör JR Pass till ett måste för många som besöker Japan. JR Pass är något som alltid inkluderas i våra resor om det behövs. Läs mer om Japan Rail Pass!

Åk tåg i Japan

Har du hört talas om Japan Rail Pass? Det är ganska vanligt att förflytta sig i Japan med tåg, då mycket är utsritt. Fördelen med Japan är dock hur punktligt deras system är, vilket leder till smidigt förflyttande under resans gång. Ett Japan Rail Pass låter er resa fritt på Japans motsvarighet till SJ under 7, 14 eller 21 dagar med Shinkansen i upp till 320 km/h.

3. Priskillnad på aktiviteter

Bakgata japanska hus

Gratis

Utforska själva

Att vandra runt i Japan på egen hand utan guidade turer är inte bara ett prisvärt alternativ, utan också en möjlighet att dyka djupare in i landets kultur och natur. Genom att utforska på egen hand kan resenärer stöta på dolda pärlor, interagera mer direkt med lokalbefolkningen och skapa en personlig resplan. Sådant självständigt utforskande ger en autentisk och oförglömlig upplevelse till en bråkdel av kostnaden för organiserade turer.

Super nintendo world

Kan bli kostsamt

Nöjesparker i Japan

Nöjesparker i Japan erbjuder en unik blandning av internationell charm och lokal kultur. Universal Studios Japan och Super Nintendo World i Osaka tar besökare till filmens och spelens värld med attraktioner som är både kända globalt och unika för Japan.

Tokyo Disneyland och DisneySea kombinerar den magi man förväntar sig från Disney med distinkta japanska inslag, där DisneySea särskilt står ut som den enda av sitt slag i världen. Legoland i Nagoya är en familjevänlig plats fylld med kreativa Lego-konstruktioner. Fuji-Q Highland vid foten av Mount Fuji erbjuder hisnande berg-och dalbanor och panoramavyer.

Joypolis i Tokyo är en teknikdriven nöjespark som erbjuder en futuristisk upplevelse. Dessa parker speglar Japans passion för innovation, detaljer och underhållning.

Vänner äter mat

Blandade priser

Guidade turer

Guidade turer i Japan erbjuder flera fördelar för resenärer. Först och främst ger en kunnig guide insikter och bakgrundsinformation om platser, historia och kultur som kanske inte är lättillgängliga för den genomsnittliga turisten. En guide kan också hjälpa resenärer att navigera i landets komplexa transportsystem och överkomma språkbarriärer.

Dessutom, genom organiserade turer, kan man ofta få tillgång till platser eller upplevelser som annars skulle vara svåra att ordna på egen hand. Guidade turer minimerar också planeringsstressen och logistiken, vilket ger resenärer mer tid att verkligen njuta av och ta in varje ögonblick av sin resa.

Matmarknad kyoto

Prisvärt

Matguider

Matguider i Japan erbjuder en djupgående inblick i landets rika kulinariska landskap. Genom en matguide får resenärer tillgång till dolda matstånd, traditionella izakaya och autentiska restauranger som kanske annars skulle gå obemärkta. Guiderna ger ofta historiska och kulturella sammanhang till de rätter som provas, vilket berikar upplevelsen. Dessutom hjälper de till att överbrygga eventuella språkbarriärer, vilket försäkrar att gästerna får den bästa möjliga kulinariska upplevelsen.

Fotograf mt fuji

Dyrare aktiviteter

Aventyr i flera dagar

Japan, med sin varierade terräng och rika natur, erbjuder ett överflöd av äventyrsaktiviteter, ofta bäst utforskade med en guide. Vare sig det är backcountry-skidåkning i Japans pudersnörika alper, vandring längs Kumano Kodo-pilgrimslederna, forsränning i de forsande floderna av Minakami, eller dykning bland korallreven i Okinawa, garanterar en guide en säker och berikande upplevelse.

Guiderna tillhandahåller nödvändig utrustning, lokal kunskap och berättelser som förhöjer varje äventyr, samtidigt som de navigerar genom landets varierade ekosystem och kulturella landmärken.