kontakt@japanresa.se

031 – 40 80 90   Mån – Fre   11:00 to 15:00

JTB GMT

Auktoriserad Travel Agent

Sök
Stäng denna sökruta.

1 vecka i

Kyoto, Osaka & Nara

Förslag på resplan
Våra resplaner till Japan är endast exempel för inspiration och kan såklart förlängas till 2, 3 och 4 veckor om så önskas med fler sevärdheter, aktiviteter och städer. Vi skräddarsyr alltid din drömresa efter dina önskemål, avsett om du längtar efter städer, natur eller kultur är vi här för att göra din resa till Japan unik och minnesvärd.

Första dagarna

Kyoto

Vi börjar med ett par dagar i underbara Kyoto, hem till hundratals tempel och unika sevärdheter. Vi besöker allt från torii gates till bambuskogar och shrines.

Kyoto har helt klart bäst tågstation i regionen, därför har vi valt att utgå från Kyoto. Vill ni hellre utgå från Osaka löser vi detta, eran resa skräddarsys alltid och nedan är endast ett exempel på hur en rutt kan se ut.

golden pavilion kyoto

Smidigare resande

Införskaffa JR Pass

Fördelen med Japan är Japan Rail Pass, vilket ger fri tillgång till deras shinkansen snabbtåg och expresståg. Dessa förbinder bland annat Kyoto, Osaka, Nara, Kobe, Hiroshima och mycket mer, och låter er resa i 320 km/h. En dagsutflykt till Göteborg från Stockholm över dagen är helt plötsligt möjlig på strax över 2 timmar.

Genom att köpa ett Japan Rail Pass (JR Pass) slipper ni checka in och ut från massa hotell, rätta er efter incheckningstider och kan istället utgå från en stad hela tiden och göra dagsutflykter dit ni vill. Spara både tid och ork med ett JR Pass.

japan rail pass

Utflykt

Heldag i Osaka

Vi börjar dagen med ett besök till Osaka Tempel och en unik, gömd rooftop bar vi lyckats stöta på under en av våra egna resor. Baren är unik för området och kan starkt rekommenderas med sin utsikt över templet. Efteråt tar vi oss vidare till Namba och området Dotonbori för god mat och shopping på kvällen, omringade av neonskyltar och en mysig kanal genom området.

Super Nintendo World och Universal Studios Osaka kan bokas in för de som älskar nöjesparker 😊

osaka castle

1,200 frigående rådjur

Nara Park

Idag tar vi oss till tempelstaden Nara med sin världskända Nara Park, där 1,200 frigående rådjur samlats och lärt sig buga i utbyte mot kakor. Dessa rådjur strosar runt fritt och är tama!

Parken är utöver sina rådjur väldigt mysig att promenera runt i och har många gömda skatter. En heldag kan enkelt spenderas i staden innan vi tar oss tillbaka till Kyoto igen.

nara rådjur

Mer av Kyoto

Slutet på resan

Vi spenderar våra sista dagar på resan i Kyoto tillsammans med mer tempel, mat och shrines. Vi har några gömda skatter kvar ni inte får missa, mer detaljer får ni vid kontakt med våra reseplanerare.

bakgata kyoto

Redo att boka denna resa?

Hör av dig till oss så sätter vi ihop din drömresa med denna rutt som inspiration!