kontakt@japanresa.se

031 – 40 80 90   Mån – Fre   11:00 to 15:00

JTB GMT

Auktoriserad Travel Agent

Sök
Stäng denna sökruta.

2 veckor

Japan & Sydkorea

Förslag på resplan

Våra resplaner till Japan är endast exempel för inspiration och kan såklart förlänga resan till 3 och 4 veckor om så önskas med fler sevärdheter, aktiviteter och städer. Vi skräddarsyr alltid din drömresa efter dina önskemål, avsett om du längtar efter städer, natur eller kultur är vi här för att göra din resa till Japan unik och minnesvärd.

Första dagarna

Börja i Tokyo

Börja med ett par dagar i Tokyo och ta in allt Tokyo har att erbjuda. Här bjuds ni på höghus, storstadskänsla, shopping, god mat och mycket sevärdheter. Vi kan även boka in er på bland annat Disneyland, DisneySea, teamLabs och mycket annat skoj!

Akihbara hösttid

Vidare söder

Ett par dagar i Kyoto

Efter ett par dagar i Tokyo tar vi oss vidare ner söder i 320 km/h med Shinkansen, Japans bullet trains. Det tar inte mer än 2h 30m från Tokyo till Kyoto med dessa snabbtåg!

Väl i Kyoto besöker vi mycket tempel, en känd matmarknad, bambuskogar, Nara Park i staden Nara strax utanför Kyoto samt en massa shrines innan vi tar oss vidare till Hiroshima för en natt.

Fushimi inari-taisha

Litet pitstop

En heldag i Himeji

På vägen ner mot Hiroshima stannar vi till i Himeji över dagen och tar is dess historiska och stora palats samt en gömd by i bergen som nås via linbana. På eftermiddagen åker vi vidare mote Hiroshima.

himeji slottet

Historiskt

Hirsoshima för en natt

När vi når Hiroshima blir det mycket historia att ta in, då staden har en hemsk historia att dela med sig av. Men det finns även mycket mysigt och vackert i staden också, bland annat Miyajima ön med frigående rådjur och vackra gågator. Helt klart värt ett besök!

Miyajima ön

Vidare till Fukuoka

Fukuoka & dess närområden

Fukuoka är en väldigt vacker och bra placerad stad. Här spenderas enkelt 2 nätter innan vi smiter vidare med färjan över till Busan, Sydkorea. Färjan tar endast 3 timmar och är ett perfekt alternativ till flyg.

tempelgård

Busan

Välkommen till Sydkorea

Vi har nu anlänt i Sydkorea, närmare bestmt staden Busan i södra Sydkorea. Staden är känd för sina stränder och mer avslappnade miljö. Här spenderas ett par dagar med got mat, historiska platser och tempel innan vi tar tåget vidare till Seoul, landets huvudstad.

tempel bergsvägg

Tåg till Seoul

Ett par dagar i Seoul

Ni har nu nått huvudstaden i landet, hem till ikoniska sevärdheter, k-pop kultur och fantastiska restauranger. Vi sammanställer en lista med saker ni bara absolut inte får missa i staden!

Seoul gammal by

Hemfärd

Vinka hejdå till Sydkorea

Tacka Sydkorea och Japan för denna gången och förbered er på en resa hem. Resan må vara slut för denna gången men vi är helt hundra på att ni kommer vilja åka tillbaka till dessa underbara länder.

Vi ser till att ni flyger hem från Seoul och slipper åka tillbaka till Japan.

busan bro

Redo att boka denna resa?

Hör av dig till oss så sätter vi ihop din drömresa med denna rutt som inspiration!